Låt inte sjösättningen förstöra hela båtsommaren

Det låter märkligt men är sant. De flesta båtar sjunker inte i hård storm. De sjunker direkt efter att de satts i sjön. Ta dig därför tid att kontrollera några viktiga punkter före och efter...

Läs hela artikeln »

10 värdefulla tips inför sjösättningen

Läs skadechef Ricard Sjöströms bästa tips inför sjösättningen. De flesta tror att hårda havsstormar orsakar flest båthaverier. Så är det inte.
– Vi vet att flest båtar sjunker direkt efter...

Läs hela artikeln »

Garanti mot dolda fel - en unik trygghet

Många köper en begagnad båt men känner sig samtidigt oroliga. Vad händer om ett dolt fel dyker upp efter att köpebrevet är undertecknat? Alandia Båtförsäkring är ensamma om att erbjuda en unik...

Läs hela artikeln »

Varsågod - använd vårt besiktningsprotokoll

Det är mycket att tänka på när man köper en begagnad båt. Följ gärna vårt besiktningsprotokoll när båten granskas. Det är en trygghet för ett säkrare köp!

Läs hela artikeln »

Välj flytväst med omsorg!

Välj din flytväst med omsorg! Det absolut viktigaste är att västen passar just dig och har ett grenband. Alandia Båtförsäkring har testat flytvästar och utsett två favoriter!

Läs hela artikeln »

Test av elektroniska nödbloss

I Alandias test ställdes två populära modeller mot varandra: Ocean Signals EDF1 och Odeo Flare MK3.

Läs hela artikeln »

Körde er kärlek på grund i sommar?

Den mörka sidan av båtsommaren är att den sätter parförhållanden på prov. Läs båtcoachen Maria Lannérs tips om hur ni kan ta sats inför nästa sommar.

Läs hela artikeln »

Nu hugger fula fiskar också mitt på dagen

Det härliga höstfisket är i full gång och det ser ut att bli fina fångster. Men samtidigt kommer det in rapporter om allt fräckare stölder.

Läs hela artikeln »

Undvik fallgroparna i beg-marknaden

Det är alltid lockande att köpa en begagnad båt. Utbudet är stort och priset ofta lockande. Många affärer blir också bra affärer. Men inte alla. Säljs båten av den som verkligen äger den? Är det...

Läs hela artikeln »

Säkert vid boj eller för ankar

Ligger din båt ofta vid boj i stället för vid brygga? Det finns några tumregler att hålla reda på för att förtöjningen ska vara så säker som möjligt.

Läs hela artikeln »

Hjälp på traven – alla farledsmärken!

Har du koll på kardinal- och lateralmärken i våra farleder? Och på signalflaggor – vad betyder de egentligen? Vi hjälper dig på traven.

Läs hela artikeln »

Sidor