Beskriv din båt så får du vår offert inom kort

Saknas din båt i listan? Skriv då in eller beskriv din båtmodell i textfältet så kan vi hjälpa dig ändå.

Båtförsäkring för motorbåt, segelbåt och vattenskoter

Vår skärgård är fantastiskt vacker. Men också krävande. Ibland rentav förrädisk. På Alandia Båtförsäkring är vi övertygade om att du njuter mer till sjöss när din båt är försäkrad hos en båtspecialist med erfarenhet sedan 1938.

Ring oss på 08-630 02 45 så berättar vi mer!

Kom ihåg det här när du jämför Alandias båtförsäkring med andra.

Jämför villkor.

Inte kanske det roligaste jobbet men ändå alltid värt mödan. Hemligheten är inte att förstå vad som står i de olika villkoren, utan vad som inte står. Ett lågt pris brukar ofta vara lågt för att du erbjuds att teckna dyra tillägg som du egentligen inte behöver.

Vem vill du köpa av?

En försäkring får väl bara försäkringsbolag sälja? Nej, det går också utmärkt att teckna din båtförsäkring via en försäkringsförmedlare. Men då ska du vara säker på att du vet vem som är försäkraren och i vilket land bolaget är registrerat. Var dessutom säker på att du vet vem du kontaktar ifall något händer din båt så att du får hjälp direkt.

Specialist eller försäkringsvaruhus?

Vi tycker förstås att du ska välja någon som är specialiserad på båtar och sjöfart. Men vi är ju partiska. Och vi förstår att det känns smidigt att lägga bil-, hem-, hund- och båtförsäkringen i samma korg. Samtidigt vet vi att livet på sjön ställer andra krav än en stulen cykel. Så länge inget händer fungerar alla försäkringar lika bra. Men efter ett första haveri brukar många välja oss. Det sker ju oftast när du behöver båten och fort vill få allting ordnat.

Vad säger bryggpolarna?

Varje försäkringsbolag har sitt rykte och på bryggorna får du höra alla historier. Fråga hur olika skador har hanterats och hur snabbt, då bildar du dig fort en uppfattning om de olika bolagens styrkor och svagheter.

 

Senaste artiklarna i kategorin Båtförsäkring

Gråblå universalnypor för båt fastsatta på reling med båtinteriör i bakgrunden.

5 saker som är bra att ha i båten

Som nybörjare på sjön är det inte lätt att förutse alla situationer som kan uppstå och vilka saker som är bra att ha med sig och inte.

Läs hela artikeln »
Förarplats i öppen, vit båt med detaljer i mörkt trä. I bakgrunden syns solbelyst vatten och skog på land.

Förälska dig gärna i en båt men besikta innan du köper

Du har hittat en pärla, förälskat dig och vill inget hellre än genomföra köpet och få hem den så att säsongen kan börja. Vi förstår. Men försök ta det lugnt ändå - lite eftertanke...

Läs hela artikeln »