Beskriv din båt så får du vår offert inom kort

Saknas din båt i listan? Skriv då in eller beskriv din båtmodell i textfältet så kan vi hjälpa dig ändå.

Försäkring för motorbåt

Du kan anpassa din båtförsäkring hos oss så att den möter dina behov. Med halvförsäkringen får du ansvar och rättsskydd samt skydd för brand, skadegörelse och stöld. Med helförsäkringen får du också skydd mot sjöskador och kan dessutom teckna tillägg, till exempel för skydd mot maskinskada.

Vår båtförsäkring passar för alla sorters båtar, men vissa delar är mer relevanta för dig som har en motorbåt än andra. Några saker som är extra bra för dig som försäkrar din motorbåt hos oss är:

  • Om du förvarar din båt och motor inlåsta i garaget och de blir stulna så betalar du ingen självrisk.
  • Försäkringen gäller när du kör själv, då du lånat ut båten, vid uppläggning, under förvaring och vid transport.
  • Förutom den försäkrade båten omfattas motor, navigationsutrustning, verktyg, sjökläder, båtreservdelar, jolle och andra båttillbehör.
  • Du har samma försäkringsskydd året runt, oavsett om du förvarar båten på land eller i vattnet.

Vi har varit i båtbranschen länge och har ett stort nätverk bestående av varv, bärgningsföretag, båthandlare, besiktningsmän och andra aktörer som är viktiga för att skador och förluster av båtar ska åtgärdas snabbt och smidigt. När du försäkrar din båt hos oss bidrar vårt nätverk till att göra dig stark.

För mer information, se våra villkor eller läs mer om vår båtförsäkring.

Senaste artiklarna i kategorin Motorbåt

En vithårig man iklädd marinblå tröja och beige shorts sitter vid relingen på en båt med benen ut över båtens kant och ler. I bakgrunden syns hav och blå himmel med tunna, vita moln vid horisonten.

Undvik fallgroparna när du köper begagnad båt

Det är alltid lockande att köpa en begagnad båt. Utbudet är stort och priset ofta lockande. Många affärer blir också bra affärer. Men inte alla. Säljs båten av den som verkligen äger den? Är det...

Läs hela artikeln »
I bilden syns Alandias medarbetare på båtmässan Allt på Sjön. I bakgrunden syns en Alandia beachflagga och mässtält.

Kajaker, lyxyachter och bra samtal på Allt på Sjön

Allt på Sjön bjöd på en bredd av båtar och besökare på gott humör i ett gråmulet Stockholm i helgen. Vi var där och pratade båtförsäkring hela helgen!

Läs hela artikeln »