Svartvit bild som visar en närbild av överdelen på en fyr till vänster och en människosamling uppställda för fotografering på en klippa.

Vi växer. Vi expanderar.

Vi satsar dedikerat på att utöka vår service till våra kunder. Allt vi gör, skall göras så att våra kunder får en service i toppklass. Våra kunder uppskattar detta och därför växer vi. Vi finns här för dig.

Marinförsäkring

Sjöförsäkring handlar i hög grad om säkerhet och service. Säkerhet i form av ett långsiktigt åtagande och ett pålitligt partnerskap. Service i form av snabbhet, lyhördhet och spetskompetens. Hos Alandia Marine har dessa kvalitetskriterier högsta prioritet.

Om Alandia Marine

Alandia Marine är den enhet inom Alandia Försäkring som hanterar sjöförsäkringarna, gruppens kärnverksamhet. Sedan grundandet 1938 har vi givit service till rederierna med fokus på sjöfartens behov, och i dag är vi verksamma i hela Norden och Baltikum.

Vår organisation består i dag av ca 26 sjöförsäkringsspecialister fördelade på våra tre kontor i Mariehamn, Stockholm och Helsingfors och bland våra specialister finns nautiker, maskin- och eltekniker, skeppsbyggare, sjörättsjurister samt försäkringsteknisk expertis.  Vid nödfall och skadefall finns vår erfarenhet och kunskap tillgänglig dygnet runt.

Vi är en stabil och pålitlig samarbetspartner som levererar heltäckande försäkringslösningar anpassade efter kundens individuella behov och fokuserar på långsiktiga relationer. 

Vi  är ett av de ledande Nordiska sjöförsäkringsbolagen och vårt försäkrade bestånd ser ut som följer:

Alandia Marines portfölj 31.12.2015

Antal försäkrade fartyg: 3.618
Försäkrat värde: euro 8,5 miljarder
Premieinkomst 2015: euro 31,4 miljoner
Andel risk i medeltal: 18,1%