Gott utan grill på dagsutflykten

Bild på potatishalvor blandade med rädisor, hackad salladslök och andra grönsaker i ljus skål på träbord med broderad duk, rödklöver och salladsbestick i trä.

Runt om i Östersjön råder ofta eldningsförbud sommartid, men det finns mycket gott att äta på dagsutflykten som inte kräver vare sig glöd eller låga!

Sensommaren är en perfekt tid för dagsutflykter. Semestern är över för många men fina helger låter oss ändå komma ut på vattnet och göra härligt avkopplande dagsutflykter till smultronställen i närområdet. För tips på fina gästhamnar i Sverige, Finland och på Åland se Tre härliga gästhamnar att besöka i sommar. När du går iland för att sträcka på benen och äta något gott, kom ihåg att eldningsförbud kan råda på många platser och planera måltiderna efter det! Här kommer några tips på riktigt god sensommarmat som du kan njuta av utan eld eller grill.

Färskpotatis i sensommarsallad

Sommartid finns det färskpotatis i de flesta butiker! Koka hemma eller ombord, det som passar bäst. Dela i bitar, blanda med hackad salladslök och rädisor och rör försiktigt ner en vinägrett med färska, hackade örter. Servera med grönsallad och bröd eller ta rostbiff till.

Lyxig burksoppa med fisk och kräftstjärtar

Köp med dig tomatsoppa på burk, värm den ombord och lyxa till den med generösa bitar av exempelvis rökt lax, kräftstjärtar och färska tomater. Klicka i creme fraiche och toppa med färska kryddor. Om du vill göra en längre utflykt iland kan du ta med dig soppan i termos.

Färskt bröd med fiskröra och färsk dill

Gör iordning en matig macka, antingen hemma innan du ger dig ut eller ombord. För den rätta helglyxen, köp brödet färskt från bageri och använd färska kryddor! Blanda ihop en smarrig fiskröra på exempelvis rökt sik, hackad rödlök och gräddfil hemma och ta med dig i båten, så har du ett perfekt pålägg på utflyktsmackan, tillsammans med färska grönsaker.

Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook så hjälper vi dig att hålla båtinspirationen uppe och båten i skick!