Alandias personal lutade över plotter i båt.

Vi testar vad andra lovar

Alandia synar båt- och sjölivsbranschen i sömmarna. Vi testar utrustningen du litar på ombord.

Flytvästtest

Flytvästen är en riktig livräddare till sjöss, men vilken ska man välja? Vi har testat flera olika modeller. I videon nedan kan du se hur väl olika västar håller våra testpersoner flytande – i både lugnt vatten och sjögång.

Prova ut din flytväst med omsorg

Ta dig tiden att prova ut en flytväst som passar din kropp – köp flytväst på samma sätt som du köper skor! Tänk på hur du ska använda den och ta hjälp av kunnig personal i butiken för att välja rätt sort. Om du ska segla långt och riskerar att falla överbord då det går höga vågor behövs en helt annan väst än om du ska köra en mindre motorbåt kortare sträckor i insjö. Om du har ett varierat båtliv kan du behöva ett par olika flytvästar som passar för olika situationer.

Oavsett vilken flytväst du väljer, se till att den har grenband! Utan grenband blir västen lätt ett hinder istället för en livräddare genom att glida upp över huvudet.

Läs om vår båtförsäkring

Vår båtförsäkring täcker de flesta skador som kan drabba din båt och gäller året runt – vid färd, transport och förvaring. Den gäller oavsett vem som kör och utöver båten är även jolle och båttillbehör försäkrade. Läs mer om vår båtförsäkring.